Aralia,

Fatsia japonica

Namen: Aralia, vingerplant of Fatsia japonica
Lengte: 20 – 80 cm
Landen van herkomst: Guatemala, Costa Rica, Zuid-Afrika, Italië, Spanje
Beschikbaarheid: Jaarrond
Verkrijgbaar: in onze huismerken Green Beauty en Orca Green

The story of

Fatsia japonica, ook wel Aralia genoemd, komt van oorsprong uit Japan en werd later in Italië en Israël geteeld. De laatste jaren is het groen voor een groot gedeelte afkomstig uit Centraal Amerika, met als belangrijke landen onder meer Costa Rica en Guatemala. Adomex importeert het product wekelijks waardoor het jaarrond verkrijgbaar is.

Aralia blad

Fatsia japonica
oftewel Aralia

Farm

Waar groeit Aralia?

Aralia groeit op ‘farms’ onder een schaduwdoek, in het Engels ‘saran’, dat de bladeren beschermt tegen de zon. Omdat de plant blijft groeien, wordt deze elke 5 jaar vernieuwd. Na de oogst wordt het blad in een schuur gewassen en op lengte (S-M-L) gesorteerd. Het product is in verschillende maten beschikbaar, van 20 centimeter tot en met 80 centimeter. Het blad wordt gebost in 10 takken per bos. Het product wordt normaal of vacuüm verpakt.

Vingerplant

Fatsia japonica dankt haar mooie naam aan haar Japanse afkomst. De bladeren hebben acht lobben en ‘fatsi’ betekent in het oud-Japans ‘acht’. In Nederland wordt Aralia ook wel Vingerplant genoemd naar de gelijkenis van de bladvorm met een hand. 

Vingerplant

Green Inspiration

Door haar exotische vorm kan het araliablad op verschillende manieren verwerkt worden: in een boeket, een corsage, decoratief rond …….. De bladeren hebben rustgevende vormen die goed gebruikt kunnen worden als kraag van een boeket.
De mogelijkheden zijn oneindig. Laat je creativiteit de vrije loop! 

Decoratieve achtergrond Decoratieve achtergrond

Bezoek

de ADOMEX webshop

  • Vind een groot en divers assortiment van prachtig groen
  • Adomex biedt naast snij- en decoratiegroen ook droogbloemen, gepreserveerde en geverfde producten en natuurlijke decoratie artikelen
  • De webshop werkt op alle toestellen en kent handige gebruiksmogelijkheden
  • Word klant om ook te kunnen kopen
  • Bent u al klant dan kunt u automatische inloggen en starten met kopen
  • Heeft u nog geen inloggegevens? Dan kunt u ook onze webshop bekijken als bezoeker
Webshop