OrcaExotics

Maak kennis met OrcaExotics, een nieuwe toevoeging aan het bekende Orca-label. Met een mooie selectie van exotische bloemen voornamelijk uit Zuid-Afrika, zowel wild als gekweekt, is OrcaExotics een exclusief merk van Adomex. Het merk is een must-have voor bloemenprofessionals die betrouwbaarheid en superieure kwaliteit hoog in het vaandel hebben. 

OrcaExotics 

Adomex bouwt stevige relaties op met zorgvuldig gekozen Zuid-Afrikaanse telers en leveranciers, wat zorgt voor een betrouwbare en constante aanvoer van bloemen van goede kwaliteit. De opvallende hoes wordt snel een favoriete keuze onder groothandelaren en bloemisten die exotische toevoegingen voor hun arrangementen zoeken. 

Zuid-Afrikaans Assortiment 

Het assortiment van OrcaExotics wordt grotendeels samengesteld in de prachtige landschappen van de Kaapprovincie van Zuid-Afrika, een regio die bekend staat om zijn diverse en prachtige flora. Deze exotische bloemen, afkomstig van de gevarieerde terreinen van dit bloemrijke land, zijn een bewijs van de schoonheid van de regio. Adomex zorgt ervoor dat de Zuid-Afrikaanse producten van goede kwaliteit verkrijgbaar zijn in verschillende maten en verpakkingen.  

OrcaExotics

OrcaExotics

Protea

De Protea, een plantensoort die bij uitstek inheems is in Zuid-Afrika, is een symbool van schoonheid en diversiteit. Het is de nationale bloem van Zuid-Afrika en vormt het middelpunt van de fynbos, een unieke en biodiverse vegetatievorm die voornamelijk in de Kaapstreek voorkomt. 

De naam ‘Protea’ komt van de Griekse god Proteus, die de gave had om van vorm te veranderen. Deze naam is toepasselijk gekozen, want de Proteaceae familie telt maar liefst ongeveer 1.600 soorten, waarvan er meer dan 300 onder de ‘Protea’ vallen. Dit benadrukt de geweldige diversiteit in vorm, kleur en grootte. 

Protea’s zijn wereldwijd geliefd in onze sector omwille van hun opvallende en exotische uiterlijk. Ze worden gebruikt in boeketten, als snijbloemen, en als aanvullende decoratie bij evenementen. 

Leucospermum 

Leucospermum, beter bekend als de ‘speldenkussen’, is een opvallend lid van de Proteaceae-familie, dat oorspronkelijk afkomstig is uit Zuid-Afrika. Deze bijzondere plant is een integraal onderdeel van de fynbos, een van de meest biodiverse habitats op aarde, gelegen in de Kaapstreek. 

Het geslacht Leucospermum omvat ongeveer 50 soorten, elk met hun unieke schoonheid. Deze planten zijn bekend om hun heldere, felgekleurde bloemen die variëren van geel en oranje tot rood en roze.  

Net als andere leden van de Proteaceae-familie, heeft Leucospermum aanpassingen ontwikkeld om te overleven in de moeilijke omstandigheden van de Zuid-Afrikaanse wildernis. Ze zijn bestand tegen droogte en arme bodems, en veel soorten zijn serotien, wat betekent dat ze hun zaden na branden vrijgeven om te profiteren van de vruchtbare asrijke grond. 

Leucadendron 

Leucadendron is een ander indrukwekkend lid van de Proteaceae-familie uit Zuid-Afrika. Het behoort tot de opvallende flora van de fynbos, een vegetatietype dat zich in de Kaapstreek bevindt, een van de meest biodiverse gebieden ter wereld. 

Er zijn ongeveer 80 soorten in het Leucadendron-geslacht, die een scala aan kleuren, vormen en groottes vertegenwoordigen. Kenmerkend voor Leucadendrons zijn de kleurrijke, kegelvormige bloeiwijzen die de planten hun gebruikelijke naam geven. Interessant is dat de soorten binnen dit geslacht dioecious zijn, wat betekent dat mannelijke en vrouwelijke bloemen op afzonderlijke planten groeien. 

Leucadendrons zijn ook van grote economische waarde. Hun kleurrijke en langdurige bloemen maken ze zeer gewild in onze sector. Ze worden zowel als snijbloemen gebruikt als voor droge bloemstukken. 

Kaaps Groen 

Kaaps Groen, ook wel bekend als Kaapse fynbos, is een unieke vegetatie die voorkomt in de West-Kaap provincie van Zuid-Afrika. Het gebied staat bekend om zijn rijke biodiversiteit en prachtige landschappen. Binnen de Kaaps Groen zijn er verschillende soorten te vinden, elk met hun eigen kenmerken en schoonheid. 

Erica 

Een andere opvallende soort is de Erica. Erica’s zijn struikachtige planten met kleine, naaldachtige bladeren en bloemen die variëren in kleur van wit en roze tot paars. Ze gedijen in de zure, goed doorlatende grond van de Kaapse fynbos en dragen bij aan de diversiteit van het ecosysteem. 

Naast Erica’s zijn er nog vele andere soorten te vinden, zoals Brunia en verschillende soorten grassen. Elk van deze bloemen draagt bij aan de unieke en gevarieerde schoonheid van het Kaaps Groen. 

Decoratieve achtergrond Decoratieve achtergrond

Bezoek

de ADOMEX webshop

  • Vind een groot en divers assortiment van prachtig groen
  • Adomex biedt naast snij- en decoratiegroen ook droogbloemen, gepreserveerde en geverfde producten en natuurlijke decoratie artikelen
  • De webshop werkt op alle toestellen en kent handige gebruiksmogelijkheden
  • Word klant om ook te kunnen kopen
  • Bent u al klant dan kunt u automatische inloggen en starten met kopen
  • Heeft u nog geen inloggegevens? Dan kunt u ook onze webshop bekijken als bezoeker
Webshop