OrcaExotics

Ontdek het exotische bloemenrijk van OrcaExotics

Met OrcaExotics presenteert Adomex een exclusieve selectie van exotische bloemen, zowel wild als gekweekt. Deze unieke productlijn van het bekende Orca-label is een perfecte aanvulling op het bij bloemenprofessionals zo geliefde OrcaGreen. Wie graag een exotisch tintje aan zijn assortiment toevoegt en daarbij superieure kwaliteit en betrouwbaarheid belangrijk vindt, kiest voor OrcaExotics.

Uit prachtig Zuid-Afrika

Na het succes van OrcaGreen bouwde Adomex zijn Orca-label uit met OrcaExotics. Dit merk biedt een selectie exotische bloemen die oorspronkelijk afkomstig zijn uit de prachtige landschappen van Zuid-Afrika, en wel uit de Kaapprovincie. Deze regio staat bekend om zijn rijke en gevarieerde inheemse flora, ook wel Fynbos genoemd. Onze exotische bloemen zijn een tastbaar bewijs van de bijzondere schoonheid van dit bloemrijke gebied. Ze worden inmiddels over de hele wereld gekweekt, waaronder uiteraard in Zuid-Afrika. Adomex levert de Zuid-Afrikaanse bloemen in een uitstekende kwaliteit en biedt ze aan in diverse maten en verpakkingen.

Constante aanvoer van hoge kwaliteit

Adomex kiest zijn telers en leveranciers met zorg en bouwt stevige relaties met ze op. Zo kunnen wij een constante aanvoer garanderen van exotische bloemen met een betrouwbare hoge kwaliteit. De bloemen worden uiteraard geleverd met het logo van de orka. Een favoriete keuze bij groothandelaren en bloemisten die zich graag onderscheiden met een uniek en hoogwaardig assortiment.

OrcaExotics

OrcaExotics

Kaaps Groen

Rijk en gevarieerd Kaaps Groen

Kaaps Groen is een unieke vegetatie die alleen voorkomt in de Zuid-Afrikaanse provincie West-Kaap. Dit gebied staat bekend om zijn prachtige landschappen en rijke biodiversiteit. Onder de noemer ‘Kaaps Groen’ zijn er diverse soorten verkrijgbaar met elk hun eigen kenmerken en schoonheid.

Met OrcaExotics biedt Adomex Kaaps Groen in variëteiten zoals Albiflora green, Berzelia, Brunia Silver, Brunia Red, Platystar, Leucadendron Tortum, Plumosum, Erica en gemengde bossen, met lengtes variërend van 40 tot 50 centimeter. Ons Kaaps Groen wordt onder streng toezicht door de lokale bevolking geoogst en vervolgens klaargemaakt voor de export.

Adomex levert zijn Kaaps Groen jaarrond, maar het aanbod en de diversiteit zijn het grootst van september tot december. Kaaps Groen wordt vaak in bloemstukken en bloemendecoraties gebruikt vanwege de interessante textuur, vorm en kleur en de lange houdbaarheid. De exoten lenen zich uitstekend voor gebruik in kerstboeketten. Zo is Leucadendron Tortum er in zilver- en roodtinten, terwijl de knoppen van Brunia Silver lijken op sneeuwvlokjes.

Leucadendron

Warm en veelzijdig Leucadendron

Leucadendron, een lid van de Proteaceae-familie uit Zuid-Afrika, is een opvallende exotische bloeiende plant die zich onderscheidt door zijn kleurrijke kegelvormige bladeren. Met wel ongeveer tachtig soorten in het Leucadendron-geslacht variëren de knoppen in kleur, vorm en grootte. Interessant is dat de veelzijdige Leucadendron ‘dioecious’ is, wat betekent dat mannelijke en vrouwelijke bloemen op afzonderlijke planten groeien.

Onder het merk OrcaExotics vind je een schitterende collectie Leucadendrons voor elke gelegenheid. Adomex haalt zijn Leucadendron van over de hele wereld. Dankzij een actief veredelingsprogramma komen er steeds meer soorten op de markt die goed zijn afgestemd op de huidige vraag, zoals prachtige soorten die perfect passen bij de kerstperiode.

Leucadendron biedt talloze mogelijkheden voor het maken van creatieve arrangementen. De kleurrijke soorten bloeien langdurig, wat ze zeer gewild maakt bij bloemisten en bloemdesigners. De exoten voegen warmte en diepte toe aan ieder bloemarrangement en kunnen zowel als verse snijbloem als in droogboeketten worden gebruikt.

Leucospermum

Kleurrijk en uitbundig Leucospermum

Leucospermum, bij velen bekend onder de naam Nutan, wordt in de volksmond ook wel ‘speldenkussen’ genoemd. Deze opmerkelijke Zuid-Afrikaanse struik uit de Proteaceae-familie heeft hartvormige bladeren en opvallende bloemen die lijken op speldenkussens, maar in werkelijkheid uitbundige en enthousiaste sprieten zijn. De stevige bladeren groeien langs de stengel omhoog en zijn bedekt met een dunne waslaag, die bescherming moet bieden tegen de zilte Zuid-Afrikaanse zeewind. Het geslacht Leucospermum telt ongeveer vijftig soorten. Allemaal hebben ze hun eigen unieke schoonheid en dragen ze levendige bloemen in heldere kleuren variërend van geel, oranje en rood tot roze.

Adomex levert zijn gekweekte Leucospermum in lengtes variërend van 30 tot 70 centimeter. In Zuid-Afrika wordt geoogst van juni tot november en op het noordelijk halfrond van februari tot mei. De plant is vanaf zijn derde jaar in volle productie en produceert dan zo’n acht tot tien jaar lang bloemen. Dankzij een actief veredelingsprogramma komen er steeds meer soorten en kleuren Leucospermum op de markt.

Leucospermum is een unieke toevoeging aan elk bloemstuk. De exotische bloemen hebben een indrukwekkend lange vaasduur en zijn in diverse kleuren verkrijgbaar. Zo levert Adomex de oorspronkelijk oranje bloemen nu ook in okergeel, in citroengeel en in een roodachtige tint.

Protea

Robuuste en mysterieuze Protea

De Protea is een symbool van schoonheid en diversiteit. Deze nationale bloem van Zuid-Afrika, het middelpunt van de Kaapse vegetatievorm Fynbos, behoort tot de Proteaceae-familie. Die bestaat uit meer dan 1.600 soorten, waarvan er ruim driehonderd onder de Protea vallen. Hierdoor is er een grote diversiteit in vorm, grootte en kleur. Protea’s hebben een robuuste schoonheid met stevige bloemstelen, een mysterieus hart (de bloem) en vaak behaarde schutbladeren die in kleur variëren van licht- tot donkerroze en oranjeroze, met wit en oranjegeel rondom de bloem.

Protea’s houden van een subtropisch tot tropisch klimaat met warme, zonnige dagen en koele nachten. De teelt van Protea vergt veel tijd. Zo is er van het kruisen van soorten tot het verkrijgen van een nieuwe variëteit wel tien tot vijftien jaar aan veredeling nodig. Sommige soorten produceren hun bloemen slechts om de twee jaar. Voor een doorlopende levering vereist dit bij de kwekers dus een zorgvuldig beheer.

Adomex importeert zijn Protea’s niet alleen uit Zuid-Afrika, maar ook uit Portugal en andere gebieden. Hierdoor zijn ze het hele jaar beschikbaar. In de wereldwijde bloemenindustrie zijn Protea’s geliefd vanwege hun bijzondere uiterlijk. De opvallende, geurloze bloem geeft een exotische twist aan boeketten, bloemstukken en decoraties bij evenementen, maar kan in een mooie vaas ook heel goed solo schitteren.

Decoratieve achtergrond Decoratieve achtergrond

Bezoek

de ADOMEX webshop

  • Vind een groot en divers assortiment van prachtig groen
  • Adomex biedt naast snij- en decoratiegroen ook droogbloemen, gepreserveerde en geverfde producten en natuurlijke decoratie artikelen
  • De webshop werkt op alle toestellen en kent handige gebruiksmogelijkheden
  • Word klant om ook te kunnen kopen
  • Bent u al klant dan kunt u automatische inloggen en starten met kopen
  • Heeft u nog geen inloggegevens? Dan kunt u ook onze webshop bekijken als bezoeker
Webshop