OrcaFloral

De charmante eersteklas fillers van OrcaFloral

Naast het vertrouwde OrcaGreen en het exclusieve OrcaExotics introduceert Adomex met trots het label OrcaFloral. Deze charmante nieuwe productlijn omvat een reeks ‘fillers’ die volume en textuur toevoegen aan boeketten en bloemenarrangementen. Voor bloemenprofessionals bij wie betrouwbaarheid en kwaliteit in hun hele assortiment bovenaan staan, zijn de fillers van OrcaFloral een waardevolle aanvulling.

Constante stroom aan eersteklas fillers

OrcaFloral is na OrcaGreen en OrcaExotics het derde merk van dit kwaliteitslabel van Adomex. Wij importeren de fillers van OrcaFloral voornamelijk uit Kenia en Ecuador, landen die bekendstaan om hun adembenemende landschappen met een ongelooflijke diversiteit aan bloemen. Hier hebben we de handen ineengeslagen met zorgvuldig geselecteerde kwekers, die deze juweeltjes van Moeder Natuur met de grootste zorg telen, oogsten, controleren, snijden, sorteren en verpakken. Samen staan we garant voor uitmuntende kwaliteit en een continue beschikbaarheid in verschillende maten en verpakkingen.

Kleurrijk en gevarieerd

Er is veel keuze in fillers: van fijn en luchtig tot groot en bladvormig, in allerlei kleuren. Die variëteit helpt bloemisten en designers bij het maken van unieke en boeiende ontwerpen. Populaire fillers zijn Gypsophila, Solidago, Hypericum, Lepidium, Statice, Waxflower en Limonium. Allemaal voegen ze hun eigen unieke charme toe aan een bloemenarrangement.

OrcaFloral

OrcaFloral

Gypsophila

Delicaat en dromerig Gypsophila

Gypsophila, in Nederland ook bekend als gipskruid, is een geliefde bloem in de wereld van boeketten en bloemstukken vanwege zijn delicate en luchtige uitstraling. De talrijke kleine witte of lichtroze bloemen aan vertakte stelen maken ze tot een perfecte ‘filler’ voor bijna elk bloemenarrangement. Niet verrassend dus dat gipskruid al lange tijd behoort tot de populairste snijbloemen. Gypsophila is een lid van de Caryophyllaceae-familie, een geslacht dat bestaat uit ongeveer 150 soorten. Het komt oorspronkelijk uit Eurazië, maar wordt ook gevonden in Australië en Afrika. De naam Gypsophila verwijst naar zijn voorkeur voor kalkrijke bodems.

Voor OrcaFloral voert Adomex de uitzonderlijk grote, puur witte en snelgroeiende variëteit XLENCE®. We importeren die van onze partners in Kenia en Ecuador, waar het ideale klimaat en de perfecte hoogte (respectievelijk 2.250 en 2.500 meter) bijdragen aan een voorspoedige groei. Onze kwekers laten de jonge stekken op hun farm wortelen en planten ze na ongeveer twaalf weken op het veld. Na veertien weken groeien begint het oogsten van de stelen. Afhankelijk van de bodemgesteldheid kunnen de planten tot drie keer worden geoogst. Na de oogst gaan de geboste stelen naar verwarmde kassen om, mede door het toevoegen van water en suiker, het juiste rijpheidstadium te bereiken. Daarna worden ze door medewerkers zorgvuldig op gewicht en kwaliteit gesorteerd, gekoeld, in bossen verpakt en via luchtvracht naar Nederland geëxporteerd.

Gypsophila van OrcaFloral is het hele jaar door verkrijgbaar in verschillende gewichten: 20, 30 en 40 gram per steel. Of de bloem nu solo straalt of als onderdeel van een gemengd boeket; gipskruid blijft lang mooi en voegt aan elk arrangement een dromerige wolk van charme toe. De volumineuze filler symboliseert zuiverheid, onschuld en eeuwige liefde en wordt daarom vaak gebruikt als bruidsbloem. Bewaar Gypsophila bij een relatief hoge luchtvochtigheid om uitdroging te voorkomen. De bloem is ook geschikt om te drogen.

Hypericum

Kleurrijk en speels Hypericum

Hypericum, ook bekend als Sint-Janskruid, is een prachtige aanvulling op boeketten en bloemstukken. De stelen dragen trossen kleine bessen in de tinten rood, roze, oranje, groen, wit of bruin, afhankelijk van de variëteit. Ze voegen niet alleen volume en kleur toe, maar brengen ook een speels element in elk bloemenarrangement. Bloemisten en designers gebruiken Hypericum graag om een vleugje kleur en textuur toe te voegen en zo hun bloemencreaties op te fleuren.

De Hypericum van Adomex wordt in Kenia gekweekt op een hoogte van 2.250 meter en in Ecuador op ongeveer 2.500 meter. De teelt vereist zorgvuldig beheer. Na 32 weken volgt de oogst en sorteert men de stelen op hun lengte. Na verwerking gaan de bossen de koelcel in om te hydrateren en af te koelen, waarna ze in OrcaFloral-hoezen worden verpakt en naar de luchthaven worden vervoerd.

Adomex biedt OrcaFloral-Hypericum het hele jaar door aan, maar de stelen zijn vooral in trek tijdens het winterseizoen. Ons assortiment omvat diverse soorten, zoals Magical Red Wine, Magical Royal Princess, Magical Snow Prince, Magical Triumph, Magical Seasons, Magical Green Revival, Magical Green Power en Magical Lightning. Leuk weetje: de bloemkleur is altijd geel, ongeacht de uiteindelijke kleur van de bes. Voeg de veelzijdigheid en kleurrijkheid van Hypericum toe aan je assortiment en verras je klanten met deze prachtige fillers.

Decoratieve achtergrond Decoratieve achtergrond

Bezoek

de ADOMEX webshop

  • Vind een groot en divers assortiment van prachtig groen
  • Adomex biedt naast snij- en decoratiegroen ook droogbloemen, gepreserveerde en geverfde producten en natuurlijke decoratie artikelen
  • De webshop werkt op alle toestellen en kent handige gebruiksmogelijkheden
  • Word klant om ook te kunnen kopen
  • Bent u al klant dan kunt u automatische inloggen en starten met kopen
  • Heeft u nog geen inloggegevens? Dan kunt u ook onze webshop bekijken als bezoeker
Webshop