OrcaGreen

Dit top groenmerk van Adomex is een must-have voor bloemenprofessionals, die op zoek zijn naar betrouwbaarheid en kwaliteit. 

De orka is een machtig dier, een van de meest intelligente wezens op deze planeet, en wordt vaak beschouwd als zelfs meer gesocialiseerd dan mensen. Ze komen in het wild voor in alle oceanen en de meeste zeeën, waardoor ze een echt wereldwijd wild dier zijn. 

Een gebied waar deze indrukwekkende zwart-witte dieren regelmatig te zien zijn, is Puget Sound, nabij Seattle aan de westkust van de VS. Uit deze regio kwam het eerste OrcaGreen-product van Adomex, de met de hand geplukte wilde salal die groeit in de bossen van de staat Washington. 

OrcaGreen

OrcaGreen is inmiddels veel meer dan alleen salal. De bekende doos met de zwart-witte vis is uitgegroeid tot een icoon, een veelgevraagd en aansprekend merk van vele aanvullende soorten groen van over de hele wereld. Een sterke naam voor zowel wild als gecultiveerd snijgroen, exclusief verkrijgbaar bij Adomex. Een must-have voor bloemenprofessionals die op zoek zijn naar betrouwbaarheid en kwaliteit. 

OrcaGreen is in de loop der jaren een populair merk geworden bij groothandelaren en bloemisten. Adomex heeft zeer langdurige en goede relaties opgebouwd met zorgvuldig geselecteerde kwekers en leveranciers, wat resulteert in een betrouwbaar en stabiel aanbod van hoge kwaliteit. De opvallende blauwe doos met de springende zwartvis zie je vooral bij veel bloemenprofessionals die geen risico willen nemen met betrekking tot het groene onderdeel van hun boeketten of arrangementen.

OrcaGreen

OrcaGreen is in de loop der jaren een populair merk
geworden bij groothandelaren en bloemisten

Beregras

Xerophyllum tenax – of beregras – is een grasachtige vaste plant die eigenlijk tot de leliefamilie behoort. Andere veel voorkomende namen zijn squaw grass, soap grass, quip-quip en Indian basket grass. 

Het uitgangspunt is groen, kijk naar de vorm van het blad, dat zegt zoveel over het uiteindelijke uiterlijk. Het gras zorgt voor beweging, voor de swingende noot in je boeket. Gevouwen beregras is ook een creatief gebruik voor elk arrangement. 

Aspidistra

Aspidistra Eliator groeit op veel plaatsen over de hele wereld, zoals Guatemala, Florida, Italië en Israël. Adomex importeert dit blad voornamelijk uit Florida, Guatemala en ook uit Italië. De naam is afkomstig uit het Oudgrieks, aspidion betekent ‘schild’. 

Aspidistra wordt dankbaar gebruikt door creatievelingen met groene vingers. Deze bladeren kunnen op draad worden verstevigd en ze zijn gemakkelijk te vouwen, plakken, draaien voor in een mooi boeket of arrangement. 

Aralia

Fatsia japonica, ook wel aralia genoemd, vindt zijn oorsprong in Japan en werd later verbouwd in Italië en Israël. De laatste jaren komt het blad grotendeels uit Midden-Amerika, met Costa Rica en Guatemala als belangrijke landen. Het product wordt wekelijks geïmporteerd, waardoor het het hele jaar door verkrijgbaar is. 

Door hun exotische vorm kunnen de aralia bladeren op verschillende manieren gebruikt worden, zoals in een boeket, een corsage of decoratief rond. De bladeren hebben rustgevende vormen die gebruikt kunnen worden als kraag van een boeket. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt je creativiteit de vrije loop laten! 

Orca products
OrcaGreen Beregras, Aspidistra en Aralia
Chamaedorea Orca
Chico Doro, Chico Jumbo, Teepee en Phoenix Roebellinii

Chico Blad & Teepee

Chico Jumbo en Chico Doro (Chamaedorea elegans) vinden hun oorsprong in Mexico en Guatemala en worden ook wel de Mexicaanse dwergpalm genoemd. Adomex importeert dit blad voornamelijk uit Mexico, net als de aanverwante teepee 

Chico Jumbo zorgt voor een luchtig effect, wat resulteert in een verfijnd, fragiel boeket. In tegenstelling tot andere palmen is het blad vrij buigzaam, daarom wordt het vaak rond de rand van het boeket gebruikt.  

Phoenix Roebellinii

Phoenix Roebelinii, oorspronkelijk afkomstig uit Zuidoost-Azië, is een populaire sierplant die groeit in tropische en subtropische klimaatgebieden. Het is een kleine tot middelgrote, langzaam groeiende, slanke boom die een hoogte kan bereiken van 2-3 meter. De bladeren zijn 50 tot 120 cm lang met tot 100 bladeren op een enkele stengel. De plant zelf is ook erg populair en staat vaak in huiskamers. Deze palm wordt ook wel Dwergdadelpalm genoemd. 

Adomex levert Roebelinii in verschillende maten: 50, 60 en 80 cm zijn de gangbare maten. Langere bladeren van 90 cm tot 120 cm zijn ook beschikbaar, maar in beperkte hoeveelheden. De palmbladeren zijn zeer stevig, maar toch buigzaam. Het is leuk om ‘beweging’ in een boeket te brengen. Dit waaiervormige blad beweegt op het moment dat je het boeket weggeeft. Hoe mooi is dat? 

Ledervaren

Lederbladvaren (Arachniodes Adiantiformis) groeit in grote delen van Midden-Amerika en Mexico, maar ook in Zuid-Europa. Voor bloemisten wereldwijd zijn deze bladeren al jaren een basisingrediënt in boeketten. Ledervaren is ook beschikbaar in vacuüm verpakt. Adomex laat het verschepen per zeecontainer en per vliegtuig. 

Ledervaren wordt veel gebruikt als buitenrand van boeketten en is een zeer sterke groene soort die vaak in combinatie met rozen wordt gebruikt. Ben je echter op zoek naar een meer verfrissende combinatie? Probeer dan bijvoorbeeld ledervaren met Calla’s! 

Leather Fern Orca
Drie lengtes Ledervaren
OrcaGreen
Cocos, Galax en twee varianten van Cordyline

Cocos

Cocos, het blad dat eruitziet als een zeemeerminstaart, wordt per vrachtwagen vanuit het bos en de farms in Mexico of Guatemala naar een verwerkingsloods vervoerd. Daar worden alle bladeren gewassen, gesorteerd, gesneden en gecontroleerd op goede kwaliteit. Nadat ze zijn verpakt, zijn ze klaar om naar bloemisten over de hele wereld te worden gestuurd, die er op hun beurt weer prachtige boeketten van maken. 

Het gegroepeerde karakteristieke blad van de kokospalm vormt een prachtige ‘kraag’ rond elk boeket. Als opgerold blad doet het denken aan extravagant verenkleed. Opgevouwen en opgerold is dit decoratieve groen zeer veelzijdig. 

Galax

Galax (of Urceolata) wordt ook wel de muurplant of keverkruid genoemd. Het blad vormt een rozet en heeft een gezaagde rand en is mat-glans donkergroen van kleur. In de winter, rond Kerstmis, wordt het roodbruin. De plant behoudt zijn bladeren in de winter en is daarom winterhard. De stelen groeien tot ongeveer 5 tot 10 cm en in sommige gevallen 15 cm.  

De leerachtige donkergroene en roodbruine bladeren hebben een ronde (hart)vorm, en zijn ideaal voor kleine arrangementen en corsages, mede door de gezaagde randen en korte stelen. Door deze bladeren samen te voegen ontstaan de mooiste creaties! De vorm van het blad geeft een rustgevend gevoel in een arrangement.  

Cordyline

Cordyline is een spitsvormig blad dat in twee kleuren voorkomt, GreenTie en BlackTie. Het blad is stevig en blijft rechtop staan. Dit, plus de lange houdbaarheid, maakt het blad zeer populair bij bloemisten en bloemdesigners. 

Het tropische blad is zacht, maar sterk en geeft elk bloemstuk die exotische uitstraling. Beide cordyline-variëteiten zijn het hele jaar door verkrijgbaar bij Adomex

Koraalvaren

Koraalvaren vindt zijn oorsprong op de bodem van de dennenbossen in de Zuidelijke Kaap van Zuid-Afrika. Het groeit in een rotsachtig landschap waar het veel regent, vooral langs de kust. De varens vormen vaak een dichte en ondoordringbare doornhaag. Plukkers moeten zorgvuldig zoeken naar de beste kwaliteit. Het oogsten van koraalvaren gebeurt met de hand en de geselecteerde stelen worden al in het bos gebundeld. 

Dit elegante siergroen is zeer geschikt voor bloemstukken. Op de grens van herfst en winter is koraalvaren precies wat we nodig hebben. Het fragiele, herhalende blad lijkt op een kleine boom. Plaats er veel samen en je creëert een elegant bos. Geschilderd, bespoten met sneeuw, of in zijn natuurlijke eenvoud, dit is altijd een blikvanger! Een leuk neveneffect is dat de lang houdbare koraalvaren op natuurlijke wijze droogt en daarom zijn vorm behoudt. 

Palm (Chamaerops)

Palmblad, ook bekend als palmetto, is een bundel sterke en harde speervormige bladeren op een stevige steel die tot de Chamaerops familie behoort. Dit duurzame blad wordt geïmporteerd uit Florida en is het hele jaar door verkrijgbaar. 

Gebruik deze grote bladeren in weelderige bloemstukken en grote ontwerpen. Ze zullen overal opvallen. 

Coral fern and Palm Orca
Koraalvaren en Palm
Salal Orca
Drie lengtes Salal

Salal

Salal (of Gaultheria shallon) komt uit de Westkust van de USA, m.n. uit de staten Oregon en Washington, en uit Canada, BC. Het groeit ook nog zuidelijker, richting Noord-Californië, maar daar is het product niet hard genoeg vanwege de weersomstandigheden. Bijzonder is dat het blad in sommige gebieden licht(er) van kleur is. In andere gebieden is het blad glanzend donkergroen. 

Dit product groeit in het wild en is te vinden in de uitgestrekte bossen. Pickers plukken het blad in het bos en brengen het dan naar verpakkingsloodsen. Daar wordt het verwerkt en gaat het in dozen op transport. 

Het seizoen begint rond de 2e week van juli. Salal wordt dan naar ons gevlogen omdat het product dan nog niet hard genoeg is om per boot verzonden te worden. Later in het seizoen, wanneer het product is uitgehard, gaat het op rail transport, dit houdt in dat de container in Vancouver op de trein gaat naar Montreal. Daar wordt het overgeladen op een schip en komt het naar Nederland. 

De takken van salal zijn erg populair voor bloemschikken vanwege hun mooie, matte, en donkergroene kleur en stevigheid! 

Exclusief bij Adomex

Wereldwijde importeur van allerlei soorten snij-en decoratiegroen. Adomex is uw exclusieve leverancier van OrcaGreen. Ontdek hier onze kwaliteits snijgroen.

Decoratieve achtergrond Decoratieve achtergrond

Bezoek

de ADOMEX webshop

  • Vind een groot en divers assortiment van prachtig groen
  • Adomex biedt naast snij- en decoratiegroen ook droogbloemen, gepreserveerde en geverfde producten en natuurlijke decoratie artikelen
  • De webshop werkt op alle toestellen en kent handige gebruiksmogelijkheden
  • Word klant om ook te kunnen kopen
  • Bent u al klant dan kunt u automatische inloggen en starten met kopen
  • Heeft u nog geen inloggegevens? Dan kunt u ook onze webshop bekijken als bezoeker
Webshop