OrcaGreen

Wereldwijd synoniem met snijgroen

OrcaGreen is al jarenlang hét vertrouwde groenlabel van Adomex. Het merk is in de hele wereld bekend en geliefd bij groenprofessionals die waarde hechten aan kwaliteit en betrouwbaarheid. Wereldwijd gebruiken bloemisten en designers dit snijgroen van topkwaliteit volop bij het maken van hun boeketten, bloemstukken en andere bloemencreaties.

Het begon met Salal

Adomex startte zijn merk Orca in 2003 met het product Salal, dat in het wild werd (en wordt) geplukt in de uitgestrekte bossen van de staat Washington, gelegen aan de westkust van de Verenigde Staten. Inmiddels is OrcaGreen uitgegroeid tot een veelgevraagd en aansprekend merk dat diverse soorten snijgroen levert, afkomstig van over de hele wereld. Het label biedt zowel snijgroen uit het wild als gecultiveerd snijgroen, en is exclusief verkrijgbaar bij Adomex. In de loop der jaren is OrcaGreen een compleet merk geworden dat populair is bij zowel groothandelaren (importeurs en exporteurs) als bloemisten en designers. Inmiddels biedt OrcaGreen een interessante en brede selectie aan snijgroen.

Hoge kwaliteit en stabiele beschikbaarheid

Adomex heeft zijn kwekers en leveranciers van snijgroen wereldwijd zorgvuldig geselecteerd en langdurige, warme relaties met hen opgebouwd. Alleen geselecteerde leveranciers mogen het Orca-merk leveren. Dit resulteert in een hoge kwaliteit van de producten en in een vrijwel jaarronde beschikbaarheid. Je komt de doos met de springende orka vandaag de dag overal tegen – vooral bij bloemenprofessionals die kiezen voor zekerheid als het gaat om de kwaliteit van het groene onderdeel van hun boeketten of arrangementen.

OrcaGreen

OrcaGreen is in de loop der jaren een populair merk
geworden bij groothandelaren en bloemisten

Aralia

Exotisch en elegant Aralia

Ontdek de schoonheid van Aralia, ook bekend als Fatsia japonica. Dit snijgroen voegt met zijn karakteristieke achtlobbige bladeren aan elk bloemstuk een uniek element van elegantie toe. Aralia dankt zijn mooie naam aan een rijke geschiedenis die teruggaat naar Japan (‘fatsi’ betekent ‘acht’ in het oud-Japans). Omdat de bladvorm lijkt op een hand, wordt Aralia in Nederland ook wel Vingerplant genoemd.

Aralia werd oorspronkelijk geteeld in Japan en later ook in veel meer landen. Voor OrcaGreen halen wij dit snijgroen uit Guatemala en Costa Rica. De prachtige, exotisch gevormde bladeren groeien daar onder beschermende schaduwdoeken (‘saran’), waardoor ze hun levendige groene kleur behouden. Omdat de plant blijft groeien, vernieuwen onze leveranciers de aanplant elke vijf jaar. Zo kunnen we altijd de hoogste kwaliteit garanderen. Na de oogst worden de bladeren gewassen en gesorteerd op lengte, variërend van 20 tot 80 centimeter.

Aralia is dankzij onze wekelijkse import het hele jaar door beschikbaar. De bladeren zijn door hun exotische, zachte vorm veelzijdig te verwerken in bijvoorbeeld boeketten en corsages, als decoratief rond arrangement of als kraag van een boeket.

Aspidistra

Soepel en veelzijdig Aspidistra

Aspidistra elatior ontleent zijn naam aan het Oudgriekse aspidion, wat ‘schildje’ betekent. De effen groene plant heeft smalle, langwerpige bladeren die zich gemakkelijk laten vouwen, draaien, scheuren, vastnieten en plakken. Het stevige en toch soepele blad is goed op draad te zetten en daarmee ideaal voor creatief gebruik in boeketten en arrangementen.

Adomex haalt zijn Aspidistra voornamelijk uit Florida, Guatemala en Italië. De Aspidistra van OrcaGreen komt echter alleen uit Guatemala, omdat het Centraal-Amerikaanse klimaat erg geschikt is voor de teelt en jaarrond een constante kwaliteit oplevert. Om de planten tegen felle zon te beschermen, wordt Aspidistra geteeld onder een schaduwdoek: de ‘saran’. Na het snijden dompelt men de bladeren eerst in water, om het ergste vuil af te weken. Daarna worden stof en modder handmatig van de bladeren geveegd, waardoor ze hun mooie glans krijgen.

Aspidistra elatior is het hele jaar door beschikbaar in diverse lengtematen.

Beregras

Sterk en beweeglijk Beregras

Xerophyllum tenax, beter bekend als Beregras, is een grasachtige vaste plant van zo’n 75 centimeter lang. Het veelzijdige decoratiegroen komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, waar het ook wel soap grass, quip-quip en Indian basket grass wordt genoemd.

Dit vuurbestendige groen gedijt in open bossen en weilanden in het westen van de Verenigde Staten, van British Columbia tot Californië, op hoogtes variërend van zeeniveau tot 2.100 meter. Het groeit veel onder Alpine Lariks en witte barkdennen. Pickers brengen het geplukte Beregras in grote balen naar onze leveranciers, die het gras schoonmaken en in kleinere bosjes binden. Het Beregras van OrcaGreen is jaarrond leverbaar.

Beregras is met zijn lange, dunne sprieten verkrijgbaar in diverse verpakkingen en geverfd in veel kleuren. Dit beweeglijke groen zorgt in elk boeket voor een luchtige, swingende noot en is eenvoudig te vouwen en tot allerlei arrangementen te vormen, van hartvormen tot waaierontwerpen. Een creatief en onmisbaar decoratiegroen voor bloemenprofessionals over de hele wereld.

Cat Palm

Tropisch en sierlijk Cat Palm

Cat Palm, oftewel Chamaedorea cataractarum, is een sierlijk gewas met lange, gebogen palmbladeren dat ook wel cascadepalm of cataractpalm wordt genoemd. De tropische planten groeien oorspronkelijk in vochtige bossen in Midden-Amerika en Mexico en kunnen daar hoogtes van wel 1,8 meter bereiken. Kenmerkend voor Cat Palms is het ontbreken van een stam; ze groeien als bosjes groene stengels uit de grond. Hun lange, trapsgewijze palmbladeren zijn glanzend groen en geveerd van structuur.

Wij halen de Cat Palm bij onze leverancier in Costa Rica. Daar groeit de plant onder beschermend sarandoek om zijn bladeren te behoeden voor de felle zon. De Cat Palm wordt zorgvuldig op het veld geoogst en naar de verwerkingsfaciliteit gebracht, waar men de kwaliteit inspecteert en de bladeren op maat snijdt. Adomex levert Cat Palm in diverse lengtes, variërend van 50 tot 100 centimeter.

Met zijn majestueuze bladeren geeft Cat Palm ieder bloemenarrangement een weelderige uitstraling en voegt het een luxueus, tropisch element toe aan elke omgeving.

Chico & Teepee

Verfijnd en buigzaam Chico en Teepee

Chico, oftewel Chamaedorea elegans, komt oorspronkelijk uit de regenwouden van Mexico en Guatemala en wordt ook wel Palma Camedor, Mexicaanse dwergpalm of bergpalm genoemd. De plant vormt in het wild een dichte struik met diverse uitlopers. Chico houdt net als het verwante snijgroen Teepee (Chamaedorea tepejilote) van het tropische, vochtige klimaat van Centraal-Amerika en groeit daar onder bomen en andere begroeiing, bij helder, indirect licht.

Adomex importeert zijn Chico en Teepee vooral uit Mexico. De inheemse bevolking van La Huasteca (Chico) en Veracruz (Teepee) plukken de wilde palmbladeren zorgvuldig met de hand en brengen de oogst naar onze exporteur, die al meer dan vijfentwintig jaar onze partner is. De pluk en de verwerking zorgen in de afgelegen gebieden voor werkgelegenheid en zijn een belangrijke bron van inkomsten voor lokale families. Bij onze farmer selecteren zij de Chico-bladeren op grootte in drie maten: Chico (12 inch), Chico Doro en Chico Jumbo. Zij verpakken het snijgroen in bosjes in de bekende OrcaGreen-dozen, waarna de bladeren naar Europa worden gebracht.

Chico en Teepee zijn bij ons het hele jaar verkrijgbaar. Hun buigzame palmbladeren worden vaak rond de rand van arrangementen gebruikt en voegen een luchtige elegantie en een verfijnde, fragiele sfeer toe aan boeketten.

Cocos

Weelderig en flexibel Cocos

Cocos wordt vanwege zijn gelijkenis met de staart van een vis in Europa ook wel Fishtail genoemd. Anderen zien in de gespleten bladeren twee konijnenoren en noemen de bladeren Rabbit Ears, terwijl in Mexico de naam Palma Xate gangbaar is. Het donkergroene gewas met de Latijnse naam Chamaedorea ernesti-augustii groeit op warme, beschutte en vochtige plekken in dicht, nat bos. De kleine palmboom met samengegroeide bladsegmenten voelt zich op zijn best in de tropische regenwouden van Zuid-Mexico en Noord-Guatemala en kan in zijn natuurlijke omgeving 1.80 tot wel twee meter hoog worden. Bijzonder is dat de mannelijke en vrouwelijke bloemen van de Chamaedorea op afzonderlijke planten groeien.

Ons Cocosblad wordt in de Mexicaanse staten Tabasco en Chiapas door inheemse families in weelderige bossen in het wild geoogst – een belangrijke bron van inkomsten voor de lokale gemeenschap. Na aankomst in de verwerkingsschuur van onze partner, waarmee Adomex al veertig jaar succesvol zakendoet, wassen de medewerkers de bladeren, controleren zij nauwkeurig de kwaliteit en sorteren ze het blad op lengte. Daarna wordt het kenmerkende kokospalmblad in rollen en dozen verpakt voor verzending. Dit decoratiegroen blijft lang vers, zodat de kwaliteit gewaarborgd is bij levering aan bloemengroothandels over de hele wereld.

Cocosblad is bij Adomex jaarrond beschikbaar. De bladeren variëren in grootte van mini (35 centimeter) tot super (55 tot 65 centimeter), wat Cocos perfect maakt voor gebruik in uiteenlopende bloemarrangementen. Het flexibele blad is gemakkelijk te vouwen en eenvoudig op te rollen tot bijvoorbeeld een extravagante ‘verentooi’. Met een groep bladeren van de kokospalm maak je eenvoudig een elegante kraag rondom een boeket.

Koraalvaren

Uniek en bosachtig Koraalvaren

Koraalvaren, oftewel Gleichenia polypodioides, is een elegant snijgroen dat groeit op de bodem van de dennenbossen van Zuid-Afrika. Hier floreert de unieke plant met zijn kale, taaie stelen in een rotsachtig landschap met veel regenval langs de kust van de Zuidelijke Kaap. De varens vormen vaak een dicht en ondoordringbaar struikgewas.

Ons Koraalvaren groeit volledig in het wild. Tijdens het groeiproces is er geen bemesting, besproeiing of menselijke tussenkomst, behalve tijdens het oogsten. De pickers moeten zorgvuldig zoeken naar de beste kwaliteit. Zij plukken ons Koraalvaren met de hand en bundelen de geselecteerde stelen al in het bos. Om ze te kunnen verkopen, moet elk blad aan strikte criteria voldoen op het gebied van kleur, vorm, grootte en uitharding.

Met hun lengte van 45 centimeter en een beschikbaarheid jaarrond zijn Koraalvarens ideaal voor bloemstukken en decoratieve arrangementen. De fragiele, herhalende bladeren lijken op kleine boompjes, waarmee je in bloemstukken gemakkelijk een bosachtige sfeer creëert. Het blad heeft een lange houdbaarheid en droogt op natuurlijke wijze in, waarbij het zijn vorm behoudt. Of het blad nu wordt geverfd en/of bespoten met sneeuw of natuurlijk wordt gebruikt: Koraalvaren is altijd een blikvanger.

Cordyline (Black Tie & Green Tie)

Zacht en sterk Cordyline

Cordyline fruticosa is een spitsvormig blad dat voorkomt in verschillende soorten en kleuren. Bij OrcaGreen zijn de Green Tie en Black Tie verkrijgbaar. De lange elegante bladeren van deze tropische planten doen denken aan een stropdas, vandaar de naam ‘tie’. Cordyline Green Tie herken je aan zijn diepgroene bladeren en Cordyline Black Tie heeft donkerrode, bijna zwarte bladeren. De twee kleuren zijn prima apart te gebruiken, maar gecombineerd geven ze elk bloemstuk extra contrast, diepte en levendigheid.

Adomex importeert beide varianten Cordyline fruticosa van onze vaste partner uit Costa Rica, in lengtes variërend van 60 tot 80 centimeter. Onze leverancier heeft een MPS-GAP-certificering voor internationale handel en is doorlopend bezig met innovatie en het verbeteren van de productieprocessen. Na het wassen, sorteren, snijden, bundelen en verpakken worden de bladeren per zeecontainer naar Nederland vervoerd. Cordyline Green Tie en Black Tie zijn beide het hele jaar door verkrijgbaar onder het OrcaGreen-label. Het tropische blad is zacht en sterk en blijft mooi rechtop staan. Daarbij hebben de bladeren een lange houdbaarheid en blijven ze er langdurig fris uitzien. Cordyline geeft bloemstukken en arrangementen met gemak een exotische uitstraling, wat het blad favoriet maakt bij bloemisten, bloemdesigners en bloemengroothandelaren wereldwijd.

Galax

Charmant, hartvormig Galax

Galax, ook wel bekend als Galax urceolata, is een charmante decoratieve groensoort die vaak wordt aangeduid als wandplant, muurplant of keverkruid. Het blad van Galax vormt een rozet met een gezaagde rand. De bladeren hebben een matglanzende donkergroene kleur die tijdens de wintermaanden, vooral rond Kerstmis, verandert naar roodbruin. De plant behoudt het hele jaar zijn bladeren en is dus winterhard. De stelen worden doorgaans tot 5 tot 10 centimeter lang, en soms zelfs 15 centimeter.

De sierlijke plant groeit in de schaduwrijke bossen van de Appalachian Mountains in de Verenigde Staten, gelegen op de grens van North en South Carolina, met het stadje Burnsville als epicentrum van de Galax-industrie. De Galax van OrcaGreen wordt daar met zorg in het wild geoogst door ervaren pickers die de bladeren in grote zakken aanleveren bij onze leverancier, al meer dan vijftien jaar een vaste partner van Adomex. Hier sorteren medewerkers de bladeren op de maten regular (2 tot 3 inch) en super (4+ inch). Tussen half april en half juni wordt er niet geoogst om nieuw gewas voldoende groeikansen te geven. Galax is het hele jaar door verkrijgbaar. Met hun leerachtige textuur, hartvormige bladeren en korte stelen lenen Galax-bladeren zich uitstekend voor kleine arrangementen en corsages. De vorm van het blad voegt aan elk bloemstuk een rustgevend element toe. Door de donkergroene en roodbruine bladeren te combineren, maken bloemisten en bloemendesigners met Galax de prachtigste creaties.

Ledervaren

Krachtig en tijdloos Ledervaren

Ledervaren, met zijn Latijnse naam Arachniodes adiantiformis, is een veelgebruikt decoratiegroen met sterke en leerachtige groene bladeren. In de natuur groeit Ledervaren in de hele wereld, maar de veelzijdige plant gedijt het best in subtropische omgevingen. Daar geeft hij de voorkeur aan koele, schaduwrijke plekken zoals moerassige gebieden en rondom grotten en watervallen. Hier plant Ledervaren zichzelf snel voort en verspreidt het zich in koloniën over de grond.

Hoewel Adomex Ledervaren importeert uit Guatemala, Costa Rica, Mexico, El Salvador en Florida (USA), komt het Ledervaren voor OrcaGreen alleen van geselecteerde kwekerijen uit Guatemala en El Salvador. Daar groeit het onder zwart schaduwdoek (saran), ter bescherming tegen de zon. Eenmaal volgroeid wordt het zorgvuldig gesneden en op maat gesorteerd. De ene kweker voert dit proces uit in de verwerkingsschuur, terwijl de andere direct op het veld sorteert en de bossen daarna snel in de koeling plaatst. Adomex laat de bladeren in dozen transporteren per zeecontainer en per luchtvracht. Voor een langere houdbaarheid kan Ledervaren ook vacuüm worden verpakt. Ledervaren van OrcaGreen is het hele jaar door leverbaar. De beschikbare maten variëren van small tot large, waardoor inkopers voor hun klanten de perfecte afmetingen kunnen kiezen. Het krachtige decoratiegroen is lang houdbaar en wordt al jarenlang wereldwijd door bloemisten gebruikt als basisingrediënt in arrangementen en als buitenrand voor boeketten. Of je Ledervaren nu combineert met rozen voor een klassieke uitstraling of met calla’s voor een verfrissende twist, dit tijdloze topgroen voegt aan elk bloemendesign natuurlijke schoonheid toe.

Palm

Groots en speervormig Palmblad

Palmblad (Serenoa repens), ook wel Saw palmetto oftewel Zegepalm genoemd, is afkomstig uit de Arecaceae-familie. De palm groeit op de zandgronden in het subtropische zuidoosten van de Verenigde Staten, langs de Atlantische Oceaan en rond de Golf van Mexico. De plant kenmerkt zich door een stevige steel en sterke, speervormige bladeren met een diameter variërend van 55 tot 90 centimeter. De bladeren staan in een waaier op de steel, wat de bijnaam ‘waaierpalm’ verklaart.

Palmblad staat bekend om zijn compacte groei en meerdere stammen, zodat ze als plant maar weinig ruimte innemen. De palmbladeren zijn meestal groen met een zilverachtige tint. Adomex importeert de decoratieve bladeren uit Florida in de Verenigde Staten. Daar groeien ze als bodembedekker in bossen met vooral dennen en eikenbomen en worden ze zorgvuldig in het wild geoogst. De verpakte palmbladeren worden met tien stelen per bos verpakt en in zeecontainers naar Nederland gebracht.

Onze prachtige palmbladeren zijn het hele jaar door beschikbaar. De grote, buigzame bladeren lenen zich uitstekend voor weelderige bloemstukken en voor grote ontwerpen, waarin ze gegarandeerd de aandacht zullen trekken.

Roebelenii

Buigzaam en bewegend Roebelenii

De geliefde sierplant Phoenix roebelenii, vaak Dwergdadelpalm genoemd, is oorspronkelijk afkomstig uit Zuidoost-Azië. De slanke, langzaam groeiende boom kan een hoogte bereiken van twee tot drie meter en heeft waaiervormige bladeren van 50 tot 120 centimeter lang.

Adomex werkt voor Roebelenii samen met een leverancier uit Heredia, Costa Rica, die al meer dan vijfentwintig jaar onze partner is. Dit bedrijf beschikt over belangrijke certificeringen, zoals MPS-ABC, MPS-GAP en GLOBAL GRASP, en zet zich sterk in voor ecologische, sociale en economische duurzaamheid. Zo heeft het meer dan zevenhonderd schapen op de kwekerij lopen die het bladafval van de Roebelenii eten en onkruid opruimen, terwijl ze tegelijkertijd de plantage bemesten. Na de oogst volgt het hydrateren, wassen, sorteren, snijden, in hoezen bundelen en in dozen verpakken, waarna de bladeren in zeecontainers bij ons arriveren.

De Roebelenii is jaarrond verkrijgbaar met een lengte van 50, 60 en 80 centimeter. Langere maten zoals 100 en 120 centimeter zijn beschikbaar in beperkte aantallen. Phoenix roebelenii is een populair snijgroen voor decoratieve toepassingen. De zeer stevige en toch buigzame palmbladeren brengen beweging in boeketten, wat dit decoratiegroen tot een gewilde keuze maakt.

Salal

Wild en decoratief Salal

Salal, in de volksmond Appeltjesblad genoemd, is herkenbaar aan zijn eivormige groene bladeren met een kartel aan de zijkant. Het veelgevraagde decoratiegroen met de Latijnse naam Gaultheria shallon wordt geoogst aan de westkust van de Verenigde Staten, vooral in de staten Oregon en Washington. Bijzonder is dat het blad in sommige gebieden glanzend donkergroen en in andere gebieden lichter groen van kleur is.

Dit prachtige snijgroen groeit in het wild en wordt met zorg geplukt in uitgestrekte bossen. Na de oogst wordt de Salal in verpakkingsloodsen verwerkt, waarna het in dozen op transport gaat. Hoewel Salal jaarrond beschikbaar is, begint het oogstseizoen rond de tweede week van juli. Het blad is dan nog niet hard genoeg voor lang transport en wordt daarom per vliegtuig naar Nederland gebracht. Naarmate het seizoen vordert en de Salal is uitgehard, gaat het in containers per trein van Vancouver naar Montreal, waar het op schepen wordt geladen voor internationale verzending. Pas na de eerste nachtvorst is Salal hard genoeg om langer onderweg te zijn en komt het via het Panamakanaal per boot naar ons toe.

Salal is het hele jaar in drie formaten verkrijgbaar: Salal Mini, Salal Tip en Salal Groot (Long Salal). Met zijn prachtige donkergroene kleur, stevige takken en uitstekende decoratieve eigenschappen is het Appeltjesblad zeer gewild bij bloemschikkers en bloemengroothandelaren over de hele wereld.

Typha

Fris en flexibel Typha

Adomex levert Typha uit Zuid-Afrika. Met hun lange, smalle bladeren bieden deze veelzijdige siergrassen onbeperkte creatieve mogelijkheden voor bloemisten en bloemendesigners over de hele wereld.

De lange, dunne, frisgroene bladeren van de Aristea confusa zijn vrijwel jaarrond verkrijgbaar in lengtes van 70 en 90 centimeter. De naam Aristea, wat ‘punt’ betekent, verwijst naar de spitse punt van dit blad.

Typha is enorm flexibel en gemakkelijk te vormen tot lussen, vlechten en andere creatieve arrangementen. Die veelzijdigheid maakt het blad tot een favoriet onder bloemisten en designers.

Decoratieve achtergrond Decoratieve achtergrond

Bezoek

de ADOMEX webshop

  • Vind een groot en divers assortiment van prachtig groen
  • Adomex biedt naast snij- en decoratiegroen ook droogbloemen, gepreserveerde en geverfde producten en natuurlijke decoratie artikelen
  • De webshop werkt op alle toestellen en kent handige gebruiksmogelijkheden
  • Word klant om ook te kunnen kopen
  • Bent u al klant dan kunt u automatische inloggen en starten met kopen
  • Heeft u nog geen inloggegevens? Dan kunt u ook onze webshop bekijken als bezoeker
Webshop