Verantwoord ondernemen

Verantwoord ondernemen is een steeds belangrijker begrip in onze samenleving. Daarom kiest Adomex bewust voor duurzame teelt. Hoe groener, hoe beter. We werken hierin nauw samen met onze partners, kwekers en klanten. Dit stelt ons in staat om de productie, milieuregels en de (lokale) arbeidsomstandigheden te verbeteren. Wij vinden duurzaam ondernemen belangrijk. Bij duurzame ontwikkelingen hoort een goed evenwicht tussen ecologische, economische en sociale belangen. Adomex is MPS Florimark Trade gecertificeerd. Dit houdt in dat wij al onze processen controleren en onze producten kunnen traceren.

Hoe groener, hoe beter

Adomex, importeur en exporteur van snij-/decoratiegroen kiest bewust voor duurzame teelt. Hoe groener, hoe beter. We werken hierin nauw samen met onze partners, kwekers en klanten. Dit stelt ons in staat om de productie, milieuregels en de (lokale) arbeidsomstandigheden te verbeteren. Hierbij helpen wij mee aan de duurzaamheid van onze keten.

Alles moet kloppen
 • Adomex is MPS Florimark Trade gecertificeerd
 • Toename duurzame en gecertificeerde producten in assortiment snijgroen
 • Stimulering van certificering (MPS) bij toeleveranciers en kwekers
 • Stimulering van transparante informatie over het productieproces decoratiegroen
 • Naleving van sociale wetten en aandacht voor (lokale) werkomstandigheden
 • Kritische beoordeling van leveranciers op gebied van milieu
 • Om voorop te blijven lopen, investeren we in waardevolle partnerschappen
Groen voor de toekomst

Wij toetsen verantwoorde productie van ons snijgroen. Wij stimuleren initiatieven die de eindproducten verbeteren en waarde toevoegen. Hierbij nemen wij in ogenschouw dat het financieel aantrekkelijk blijft voor onze klanten.

MPS-Florimark Trade

MPS-Florimark Trade kijkt specifiek naar de kwaliteit en betrouwbaarheid van handelsbedrijven. Transparantie is alleen mogelijk wanneer iedere schakel in de keten zijn eigen bijdrage levert. Dit kan met het MPS-Florimark label. Met dit label worden kwekers, handelaren en veilingen allemaal op dezelfde criteria beoordeeld.

Floriculture Sustainability Initiative (FSI)

FSI en de aangesloten leden leggen zich sinds 2013 gezamenlijk toe op een steeds verdere verduurzaming van de sierteelt. In 2020, zo is de doelstelling, moet 90% van al het product geleverd door de deelnemers ‘verantwoord geproduceerd en verhandeld’ zijn. Niet alleen vanuit commercieel belang, maar ook omdat wij ‘geloven in de kracht van groen’ ondersteunen en werken wij aan allerhande duurzame certificeringen en samenwerkingen, waaronder ook FSI. Wij volgen als FSI lid de 12 principes van de ‘Code of Conduct‘. Adomex verlangt ook van zijn leveranciers dat zij deze code naleven.

Verantwoord ondernemen
MPS-More Profitable Sustainability

MPS is partner voor certificering, kennis, innovatie en advisering in de tuinbouw en gericht op ondernemers uit de sierteelt. MPS werkt nauw samen met MPS-ECAS (gericht op certificering) en MPS-HSC (gericht op advisering/begeleiding). De certificaten die worden toegekend en waarop wordt gecontroleerd zijn o.a. het MPS-ABC certificaat dat  gehanteerd wordt voor het aantonen van de prestaties op milieugebied. MPS-ABC deelnemers registreren vierwekelijks hun gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, energie en afval. Daarnaast is er MPS GAP (Good Agricultural Practice), verwant aan GlobalGAP, en MPS Socially Qualified. MPS SQ is geschikt voor producenten die willen laten zien dat hun producten onder goede arbeidsomstandigheden worden geteeld.  Het certificatieschema MPS-SQ bevat eisen op het gebied van gezondheid, veiligheid en arbeidsvoorwaarden. 

SEDEX

Sedex is een internationale non-profit organisatie en leverancier van Ethical Data Exchange. Sedex stelt producenten, leveranciers en handelaren in staat onderlinge ethische bedrijfsinformatie uit te wisselen vanuit een internationale database. Dit bevordert verantwoord ondernemen in de hele keten; van producent tot consument.

Verantwoord ondernemen logo's

Decoratieve achtergrond Decoratieve achtergrond

Bezoek

de ADOMEX webshop

 • Vind een groot en divers assortiment van prachtig groen
 • Adomex biedt naast snij- en decoratiegroen ook droogbloemen, gepreserveerde en geverfde producten en natuurlijke decoratie artikelen
 • De webshop werkt op alle toestellen en kent handige gebruiksmogelijkheden
 • Word klant om ook te kunnen kopen
 • Bent u al klant dan kunt u automatische inloggen en starten met kopen
 • Heeft u nog geen inloggegevens? Dan kunt u ook onze webshop bekijken als bezoeker
Webshop