Rhapis,

Rhapis Excelsa

Latijnse naam: Rhapis Excelsa
Lengte: 55-60 cm
Adomex importeert uit: Sri Lanka
Beschikbaarheid: Jaarrond

The story of

Rhapis Excelsa is een palm die in toenemende mate geteeld wordt in Zuidoost-Azië en met name in Sri Lanka. De vorm van het blad heeft wel wat weg van een hand, waardoor het ook wel Finger palm of Lady palm wordt genoemd. De mooie diepgroene kleur van het blad maakt de palm zeer geschikt als snijblad voor de sierteelt.

Doordat deze palm langzaam groeit heeft het zeer sterke bladeren. De bladeren zijn vele malen sterker dan veel van zijn palm soortgenoten. Het blad laat zich bovendien makkelijk op maat knippen en blijft relatief lang goed.

De palm vermeerdert zich voornamelijk door ‘baby’s’ aan te maken naast de moederplant. Ze kunnen uiteindelijk 2,5 meter hoog worden met bladeren van 55-60 cm. Pas na 2 jaar is de palm geschikt om blad van te snijden.

De naam is afgeleid uit het Grieks: ‘Rhapis’ betekent ‘naald’ en slaat op de spitse bladeren.

Rhapis decoratie

Donkergroen en
glanzend blad

Farm

Waar groeit het?

Om de mooie diepgroene kleur te behouden, staan de palmen in de schaduwhallen. De planten worden nooit bespoten met bestrijdingsmiddelen en door de jaren heen is ook gebleken dat de palm uiterst goed bestand is tegen ziekten en ongedierte. Tot 2020 werd het blad vanuit Sri Lanka voornamelijk ingevlogen, maar na enkele recente proeven blijkt Rhapis ook heel geschikt te zijn voor containervracht.

Rhapis Cut

Voor de ‘Rhapis Cut’ worden bruikbare bladeren met minder mooie punten nauwkeurig afgeknipt. De arbeiders van de Sri Lankaanse faciliteiten (MPS & GAP gecertificeerd) plaatsen de bladeren in een mal en snijden het gebladerte in vorm. Niet met geavanceerde machines maar gewoon met een schaar. 

De geknipte bladeren lijken op een waaier van snijgroen en hebben dus nog steeds een tropische uitstraling.

Rhapis verwerking

Green Inspiration

De decoratiewaarde van Rhapis vertaalt zich gemakkelijk naar gebruik in bloemkunstwerken. Het donkergroene en glanzende blad heeft een prima maat van 55-60 centimeter, ideaal voor middelgrote arrangementen en grote boeketten.
Het geknipte product kan bovendien prachtig worden gebruikt als buitenste rand in een boeket.

Decoratieve achtergrond Decoratieve achtergrond

Bezoek

de ADOMEX webshop

  • Vind een groot en divers assortiment van prachtig groen
  • Adomex biedt naast snij- en decoratiegroen ook droogbloemen, gepreserveerde en geverfde producten en natuurlijke decoratie artikelen
  • De webshop werkt op alle toestellen en kent handige gebruiksmogelijkheden
  • Word klant om ook te kunnen kopen
  • Bent u al klant dan kunt u automatische inloggen en starten met kopen
  • Heeft u nog geen inloggegevens? Dan kunt u ook onze webshop bekijken als bezoeker
Webshop